středa 18. října 2017

Ze života studenta (rychle a "chutně")

Jak se ze mě postupně stává vegetarián (nebo i  vegan ?!). Nejspíš by tahle věta mohla být i titulkem dnešního článku... Samozřejmě trošičku zveličuju. Ze mě vegetariánka snad nikdy nebude. A už vůbec ne veganka. Ale přišlo mi to jako super popsání mého týdenního stravování na kolejích, kdy se většina jídel skládá z perfektní improvizace.


Proč tedy vegetariánka ? Řekněme, že příprava masa je moc zdlouhavá a namáhavá. Proč si teda raději nedát tofu, které stačí jen rozbalit a nakrájet ? Sečteno podtrženo, maso jím jen o víkendu. Hlavní věc, z čeho jsem překvapená je, že mi zase tak moc nechybí. Což je u mě opravdu divné, protože za normálních okolností pojídám maso zhruba tak, ..denně. 

Další možností jsou vajíčka, která jsou svou přípravou o něco méně časově náročnější, než maso, tudíž úplná veganka bych taky být nemohla. Ale třeba mléko ? To piju asi jenom v mém oblíbeném latte. Protože prostě se mi nechce kupovat a nosit. A nutně k životu ho nepotřebuju (leda že bych dostala chuť na Nesquick!:D).


Snídaně se skládají každý den z toho stejného, a to ovesné/pohankové/rýžové vločky s banánem/jablkem/borůvkami/......+ hořká čokoláda a samozřejmě kešu/arašídové máslo. Nic nového, zajímavého a ani většinou nějak extra pohledného, ale vzhledem k tomu, že mě tato kombinace dokáže zasytit (alespoň) do svačiny, jsem s ní nadmíru spokojená. Samotnou mě zajímá, kolik měsíců..no, budeme reální, .. kolik LET mi tato kombinace ještě vydrží :D.

Mou novou závislostí se staly BEBE NAMĚKKO. To je teprve úplný foodporn ! A co teprve Bebe naměkko s náplní ?! A čokoládovou ?! A v kombinaci s 'lattéčkem" ?! Opravdu nebudu lhát, že je tato pochutina na mém denním pořádku. A konečně páni výrobci zmoudřeli a začali prodávat balení po 5, což značně usnadňuje skladnost :D.


Tohle je variace, kterou jsem objevila až díky omezeným surovinám. Protože co udělat, když máte vajíčka, kuskus, tofu a dušené hřiby (které mám samozřejmě z domu, asi bych se v naší provizorní kolejové kuchyňce dusit neodhodlala :D) ? No jednoduše to všechno smíchat dohromady ! 
Dala jsem vařit kuskus, přidala 2 vejce a celé promíchala. Pak už jenom nakrájet tofu, přidat hřiby a hotovo ! Večeře za 10 minut hotová ! :D

Taky někdy tak improvizujete ? Hlavně rychle a "chutně" ? :D

8 komentářů:

  1. Tak tím mlíkem jsi mě totálně dostala, protože sama dělám to stejný!! :DDD Já na koleji mám 2 plotýnky, ale hodně si toho beru sebou z domu, abych se tady nemusela zabývat vařením. Hlavně taky tady vybavení co si nekoupíš, to nemáš, takže tak :D :D

    https://wantbefitm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Mě tedy příprava masa nepřijde zdlouhavá :D bydlím na koleji a maso vařím 1x-2x denně a je to hned :D Bez masa bych asi dlouho nevydržela.
    A tofu, ble. Jednou jsem to měla a stačilo.
    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Na bytě jsem taky spíš vegetarián :D Tofu, sýr, šunka, pomazánky, tvarohy, jogurty :D Maso skoro nejím - pro mě na bytě náročný na přípravu i na skladování :D Jsem ráda, že si zvládám uvařit těstoviny/quinou/pohanku a smíchat se zeleninou a nějakou tou bílkovinou :D A vajíčka vlastně na bytě taky nejím - co si nedovezu z domova, to si nekoupím - a vajíčka bych se svým talentem roztřískala v kufru :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ja na intráku nebývam, takže neviem aké to je :D Ale som rada za moje domáce zdravé jedlo ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Výborný článek. :D Já kvůli práci občas nestíhám, takže moje stravovací návyky jsou občas dost zajímavý.

    STYLE WITHOUT LIMITS

    OdpovědětVymazat