čtvrtek 1. února 2018

Jak jsem se stravovala v Thajsku | Část první

Jak už možná někteří z vás ví (jelikož jsem přidávala posty na FB), jako odměnu za zvládnuté zkouškové jsem se vydala na dvoutýdenní cestování. Když teď nad tím přemýšlím, ono to vlastně nemohlo být zprvu myšleno jako odměna, protože celý výlet jsem si naplánovala a zařídila ještě před tím, než jsem věděla, jestli vůbec všechny zkoušky zvládnu.
Protože kdybych je nezvládla na první pokus, buď bych musela říct ahoj Thajsku, nebo ahoj zkoušky. No copak bych si asi vybrala :D.

Každopádně, celou mou cestu a nějaké ty tipy (cestování na vlastní pěst - Bangkok, moře, návštěva thajské školy, vesničky, národního parku a podobně...) popisuju na mém novém webu www.blogerem.cz, pokud by někoho z vás tedy Thajsko lákalo a chtěli se dozvědět více, máte možnost :).



A protože tento blog je zaměřen z 95% na jídlo, dnešní článek nemůže být o ničem jiném. Začneme pěkně po pořádku, a to snídaněmi. Dá se říct, že většinou jsme pro nocování vybírali hotely (jak a kde jsme nocovali, když ne v hotelu, popíšu na zmíněném webu). A když už jsme jej vybírali, podmínkou byla snídaně. Protože co je víc, než ranní nacpání pupíku.
První tři noci jsme strávili v Bangkoku. Já byla tedy nadímru spokojená, jelikož snídaně byla s výhledem na město a s neskutečným výběrem z různých jídel.


Vesměs má snídaně vypadala každé ráno podobně, s občasnou obměnou. Taky jsem zkusila mango, které mi, prostě si nemůžu pomoct, jednoduše nechutná. Ale tousty se šunkou a vejci ? To bych mohla pořád !


Nesměl chybět ani zákusek v podobě čokoládového muffinu a jablečné kapsy ! A v jiné dny to byl třeba croiassant s džemem nebo muffin s borůvkami.
Snídat a vychutnávat si přitom střešní výhled, to bych přála zažít vám všem. Mnohokrát jsem se přistihla s takovým tím přiblblým úsměvem. Víte, co myslím.



Předchozí dvě snídaně jsou z prvního rána, kdy jsme doletěli na letiště v Bangkoku. Upřímně, cena přestřelená, ale kdyby alespoň ta chuť za to stála. Můžu s klidem v duši říct, že jsem si na vajíčkách s tousty daleko více pochutnala například v Chiang Mai v malém bufetu, kde narozdíl od 300 BHT za snídani chtěli jenom 70 BHT. A chuťově neporovnatelné !
A aby ještě ta cena na letišti nebyla dost nízká, tak si zaúčtovali i 10% z celkové částky navíc "za služby". Takže tak, kdo chcete šetřit a chutně se najíst, nejezte na letišti v Bangkoku ! :D


Zde jsem vyfotila špízy z jednoho prostého důvodu - krokodýlí maso ! Z vlastního úsudku bych řekla, že chutná skoro jako kuřecí maso. Ale taky to může být jen můj subjektivní pocit. Zkoušel někdo z vás krokodýlí maso taky ?
Fotka focena v Pattayi před nákupním centrem.


Naše první street food z pouličních stánků. Hodnotila bych dobře, kdybych si nevybrala zrovna tu nejvíc pálivou možnost ze všech možností.
Jakožto člověk, co pálivé nejí skoro vůbec (max stroužek česneku do polévky :D), jsem to opravdu nezvládla dojíst a pusa mě pálila až do večera. Od té chvíle moje první otázka byla "Is it spicy ?", a až potom jsem se odhodlala ke koupi ! :D


PAD THAI - neboli smažené nudle s vejci, masem, klíčky, cibulkou a nevím čím vším. Ale hlavně je to typické thajské jídlo. A je dobré ! 
Při této příležitosti jsem se naučila jíst hůlkami. S nudlema to zase taková věda není, ale s rýží ? To už si žádá trošku více trénování ! :D


Jak jsem zmiňovala výše, mango mi vůbec nesedlo. A to se nezměnilo ani u tohoto ovocného shaku. Nevypila jsem skoro ani čtvrtku. Kamarádka ale měla kiwi, a to mi teda chutnalo moc ! 
A jelikož jí zase více chutnalo mango, tak jsme si to prostě prohodili a obě jsme byli spokojené.

Další část buse spíše o thajských restauracích, kavárnách, cukrárnách, ale ani další street food určitě chybět nebude ! :)

Byli jste někdy v Thajsku ? Sedla vám jejich strava ? 
Já musím uznat, že už se těším na tu zlatou českou kuchyni ! 
A na ovesnou kaši s arašídovým máslem !! :D

9 komentářů:

  1. Moc se těším! Koukala jsem i na druhý blog a těším se na všechny tipy, jak se tam levně dostat a o tom ubytováním :) Jídla vypadají skvěle! Mám moc ráda tuto kuchyni :) Stejně jako ty ale špatně snáším pálivé :D :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja si na asijske kuchyni dost ujizdim ! Je proste skvělá ! 😀

      Vymazat
  2. Tyhle články o jídle z jiného koutku světa zbožňuji, víc takových!! :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek, díky za food ochutnávku Thajska!
    Vidím, že snídaně řeší všechny východní státy podobně - kontinentální snídaní ala cholesterol na max. :D My na Srí lance a v Malajsii pomalu nejedli nic jiného. Ale za to ovoce bych zabíjela. Mango ti nechutnalo? :O Jsi první člověk na planetě. :) Ale určitě sis tam zase našla něco ještě lepšího než nějaké mango... :) :) měj se pěkně a gratulace ke zkouškám! Já takhle rychle zkouškové nikdy nezdolala a nezdolám.:(

    BLOG Corculum | Stepanka_T

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne nad Sri Lankou právě uvazuju ! 😀
      Dekuji :)

      Vymazat
  4. Aaaaah, to vypadá tak skvěle, už mám zase hlad :D
    Moc hezký článek, do Thajska bych se taky jednou ráda podívala :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Ty jídla vypadají moc dobře, když se řekne Thajsko a podobné země, vždycky si představím spíše nějaké blafy :D ale je fakt, že na českou kuchyni nic nemá :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ježiš tak to je paráda. Moc se mi to hodí, to Thajska míříme s manželem za dva měsíce, takže to je akorát včas. Vypadá to všechno super a těším se, až to všechno od tebe přelouskám!

    Krásný den přeji.
    M.
    Spoon and willpower

    OdpovědětVymazat