Budete potřebovat:
- 500g ořechů
- Lžička kokosového oleje (můžete použít jiný)
- Špetka soli (nemusíte dávat vůbec)
- Trošku vody
Pokud chcete s příchutí, můžete přidat:
- Kakao, skořici, med..
Ořechy se mixují na 3 fáze. V 1 fázi se rozmixují na hrubší kousky, ve 2 fázi na skoro mouku, takový prášek a až ve 3 fázi se začínají uvolňovat zdravé tuky, tudíž dostává tu správnou konzistenci, kterou my chceme. Přidejte olej, špetku soli, vodu (opravdu jen podle potřeby) a další ingredience na dochucení (nemusí být). Pokud jste stejný gurmán jako já a ujíždíte si jedině na crunchy máslu, doporučuji si z fáze 1 odebrat část oříšků a přidat je už skoro do hotového másla.
Chce to hlavně pevné nervy a opravdu mixovat a mixovat.
Stejný postup můžete využít na různé druhy másla dle libosti.
Ahoj Ivet,
OdpovědětVymazatmňam.. Oříšková másla miluji a jedno jakého druhu. Domácí jsem nikdy nezkoušela :) budu si muset nakoupit nějaké oříšky a vyzkoušet, asi zkusím to tvé kešu!
Nela z blogu Růžová rtěnka