pondělí 28. srpna 2017

Domácí kešu máslo


Budete potřebovat:

  • 500g ořechů
  • Lžička kokosového oleje (můžete použít jiný)
  • Špetka soli (nemusíte dávat vůbec)
  • Trošku vody

Pokud chcete s příchutí, můžete přidat:

  • Kakao, skořici, med..
Ořechy se mixují na 3 fáze. V 1 fázi se rozmixují na hrubší kousky, ve 2 fázi na skoro mouku, takový prášek a až ve 3 fázi se začínají uvolňovat zdravé tuky, tudíž dostává tu správnou konzistenci, kterou my chceme. Přidejte olej, špetku soli, vodu (opravdu jen podle potřeby) a další ingredience na dochucení (nemusí být).  Pokud jste stejný gurmán jako já a ujíždíte si jedině na crunchy máslu, doporučuji si z fáze 1 odebrat část oříšků a přidat je už skoro do hotového másla.
Chce to hlavně pevné nervy a opravdu mixovat a mixovat.
Stejný postup můžete využít na různé druhy másla dle libosti.

1 komentář:

  1. Ahoj Ivet,
    mňam.. Oříšková másla miluji a jedno jakého druhu. Domácí jsem nikdy nezkoušela :) budu si muset nakoupit nějaké oříšky a vyzkoušet, asi zkusím to tvé kešu!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat