pátek 23. února 2018

Nakupujte chytře

Co kdybych vám řekla, že byste za každý vámi nakoupený nákup mohli dostat nějakou část z celkového finančního nákladu zpět ? A co kdybyste ji opravdu dostaly?



Určitě jste nejednou využili online nákup. Já osobně jej využívám velmi často, a to z 90% na nákup fitness doplňků a zdravých potravin (jak můžete soudit ze zaměření tohoto blogu, žejo), jako jsou například různá oříšková másla, proteiny, proteinové tyčinky a podobně.
Asi to dobře znáte, chcete věc jednu, ale nějakým záhadným způsobem vám jich v košíku skončí deset. Lusknutím prstu a ještě rychleji.



Jeden z mých nejoblíbenějších eshopů je MyProtein.cz - jsem pravidelným zákazníkem už nějaký ten pátek. Velký výběr, rychlá doprava. Jednoduše spokojenost.
Co ale mnohé odradí je cena - ne pro všechny je 50 korun za 50g tyčinku málo. Taková oříšková másla taky nejsou nejlevnější položkou (moje největší slabost, mimochodem:D). Ovšem jejich chuť nelze popřít, na tom se snad shodneme (neplatí samozřejmě na všechny - výjimky potvrzující pravidlo).

Proč o tom ale píšu ? Připomenu větu "Co kdybyste mohli dostat část svých nákladů zpět ?". A to vy klidně můžete.
Ráda bych vám představila internetový portál Plná peněženka. Je docela možné, že těchto služeb už využíváte - v tom případě můžete napsat do komentářů, jestli jste spokojeni, či jakékoliv vlastní postřehy ↓.


Pokud jste ale o Plné peněžence ještě neslyšeli, ráda vám vysvětlím, o co jde.
Princip je vlastně docela jednoduchý - vy nakoupíte, e-shop vám vrátí určité procento z ceny.

Abych uvedla příklad, využiju zmíněný e-shop MyProtein. V tomto případě vám budou navrácena 4%, přičemž nejvyšší procento cashbacku Plné Peněženky je až 25% (vybrat si můžete z více než 600 eshopů, což je opravdu široká škála využití).
Tedy pokud nakoupíte za 1000 Kč, zpět vám bude vráceno např. 25%, což je 250 Kč. A to už není zase tak malá částka. Za to byste klidně mohli mít proteinových tyčinek pět !! :D

Z jiných známých eshopů zde naleznete například Mixit, Iswari, Zoot, Aliexpress nebo dokonce i Booking.com, který vrací až 4% - pokud máte "itchyfeet" jako třeba já, určitě se vám využití "peněženky" vyplatí.

Další recenze na portál Plné peněženky můžete nalézt například u Péti ZDE nebo u Simči ZDE.

Pokud se vám představa navrácených peněz líbí, můžete se registrovat na PlnáPeněženka.cz.
Nejenže je to úplně zdarma, ale ještě dostanete k registraci bonus 50 Kč.
A opět přirovnám, už za pouhých 50 Kč můžete mít jednu proteinovou tyčinku !!!! :D
Asi jste si všimli, jak velkou slabost pro ně mám. Někdy sice složení není úplně ukázkové, ale když to chutná dobře.. A zároveň to krmí svaly... #dejtetosem!:D

Tak co, zaujalo vás to ? Pokud nakupujete pravidelně na internetu nebo jste se rozhodli začít trošku šetřit, mohl by tohle být, uznejte, takový menší "kompromis".  No ne ? :D

13 komentářů:

  1. Já využívám už asi rok, ne sice pravidelně, ale jednou za čas využiju. Zatím jsem nenašla žádná negativa :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jí využívám pravidelně, ale někdy mám trochu pocit, že se mi to "nevyplatí". Tak jsem třeba kupovala diktafon za cca 1700 Kč a cashback bylo 1% , takže těch 17 Kč mě už zas tolik nevytrhlo.. :) A trochu mě mrzí, že ukončili spolupráci s dámejídlo.
    The Linheart

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, 17 korun není nějaká závratná částka. Ale zase pokud takhle nakoupíš 10x, tak něco málo "ušetřeno" máš :)

      No DámeJídlo bych stoprocentně taky využívala ! :D

      Vymazat
  3. Už jsem o tomhle slyšela dřív, ale nevyužívám to, i když možná začnu :D super tip :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  4. Já taky používám cashback, i když od jiné společnosti. Většinou ho uplatňuji při nákupu knih, protože je dávám nejčastěji jako dárek, (hned po kosmetice), a nebudeme si nic nalhávat - knihy taky nejsou vždy úplně levné. Ale myslím si, že i když je to dobrá služba, moc lidí v ní ještě nemá moc velkou důvěru. Tak se to třeba v budoucnu změní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, knihy dokážou taky dobře potrápit peněženku, s tím naprosto souhlasím :)

      Vymazat
  5. Kamarádka ji má a je s ní spokojená. Už jsem o tom přemýšlela, ale nějak jsem se k tomu ještě nedokopala si zjistit víc informací. Tak díky za tip a doufám, že se na to co nejdříve mrknu, protože to vypadá fakt ideálně :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  6. Plnou peneženku jsem si založila už tak před rokem. Bohužel jsem hlava děravá a často na ní zapomenu a nakupuju bez toho :) jinak jestli chceš poradit ohledně Myproteinu, objednávej na myprotein.uk Dají se tam vychytat fakt parádní slevy. Já jsem si tak třeba koupila kešu máslo 1kg pod 300kč nebo ty proteinové cookies double chocolate, kdy mě kus z nějakých 50kč vyšel pod 30kč :)

    Měj se krásně Ivet ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je paráda ! Díky za tip !! :)

      A co taková doba dodání ?? Ta bude asi delší, že ?

      Vymazat
  7. Něco mi ten název říkal, každopádně jsem vůči tomu internetovému nakupování takový lehký skeptik a radši si zajdu do kamenného obchodu. :)
    jsem Katrin

    OdpovědětVymazat
  8. cashback využívám hlavně na aliexpress a když kupuju elektroniku třeba z alzy :)

    DL ♥

    OdpovědětVymazat
  9. O plné peněžence už jsem slyšela, ale protože jsem byla líná, tak jsem registraci furt odkládala. Teď když se zpětně koukám, tak si říkám, kolik už jsem mohla ušetřit. Takže jdu na to:)

    OdpovědětVymazat